Declarație privind protecția datelor pentru trimiterea buletinului informativ conform art. 13 și 14 din RGPD

CLAAS Regional Center South East Europe S.R.L („CLAAS”) tratează cu o deosebită seriozitate protecția datelor cu caracter personal. Dorim să fiți informat cu privire la tipul de date pe care le colectăm, când le colectăm și cum le utilizăm. Implementăm o serie de măsuri tehnice și organizatorice pentru a asigura respectarea reglementărilor de confidențialitate, atât de către CLAAS, cât și de furnizorii noștri de servicii externi.
Toate acțiunile efectuate de CLAAS în legătură cu trimiterea buletinului informativ respectă prevederile legale în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal și securitatea datelor. CLAAS ia măsurile necesare pentru a proteja datele cu caracter personal împotriva pierderii, distrugerii, falsificării, manipulării și accesului neautorizat.
Prin prezentul document vă informăm cu privire la conținutul buletinului nostru informativ, precum și la procedurile de înregistrare, trimitere și analiză statistică pe care le utilizăm în acest context. Documentul prezintă drepturile dumneavoastră referitoare la prelucrarea datelor. Abonându-vă la buletinul nostru informativ, sunteți de acord să primiți buletinul informativ și cu operațiunile de prelucrare a datelor descrise în prezenta declarație privind protecția datelor.
 

1. Cine realizează operațiunile de prelucrare a datelor?

Operațiunile de prelucrare a datelor legate de trimiterea buletinului informativ sunt realizate de CLAAS Regional Center South East Europe S.R.L, Sos. Bucuresti-Urziceni 68C, 077010 Afumati, Romania, info-ro@claas.com.


2. Cum pot contacta responsabilul cu protecția datelor?

Pentru întrebări sau comentarii cu privire la protecția datelor, vă rugăm să contactați responsabilul nostru cu protecția datelor la următoarea adresă:
CLAAS Regional Center South East Europe S.R.L
Sos. Bucuresti-Urziceni 68C
077010 Afumati
Romania
info-ro@claas.com
protectiadatelor@claas.com

 

3. Ce date referitoare la dumneavoastră prelucrăm și de unde provin aceste date?

 1. Abonarea la buletinul informativ
  Prin consimțământul dumneavoastră liber exprimat vă puteți abona la buletinul nostru informativ. Acesta are rolul de a vă informa în legătură cu produsele noastre actuale interesante și serviciile aferente (de exemplu, noutăți despre produse și servicii, accesorii pentru produse, sfaturi și sugestii privind utilizarea produselor noastre, invitații de a lua parte la diverse evenimente, concursuri, oferte de tip cash-back și cadouri, alte oferte promoționale, invitații pentru a evalua produsele noastre). Tipul de bunuri și servicii promovate sunt specificate în declarația de consimțământ.
  Pentru înregistrarea la buletinul nostru informativ, utilizăm procesul „double opt-in”. Imediat ce ne transmiteți datele pentru înregistrarea la buletinul nostru informativ, vă vom trimite un e-mail prin care vă rugăm să faceți clic pe link-uri pentru a confirma și activa abonamentul dumneavoastră gratuit. Dacă nu confirmați înregistrarea prin activare în decurs de 48 de ore, datele dumneavoastră vor fi blocate și șterse în mod automat după 1 lună. Doar după această confirmare veți primi buletinul informativ în mod regulat. Datele salvate vor fi utilizate exclusiv pentru furnizarea acestui serviciu în conformitate cu consimțământul dumneavoastră.
  (1)Pentru a vă înregistra la buletinul nostru informativ, avem nevoie doar de adresa dumneavoastră de e-mail. Furnizarea oricăror alte informații (cum ar fi nume de familie, prenume și titlu) este voluntară. Acestea vor fi utilizate doar pentru personalizarea comunicării cu dumneavoastră. Temeiul juridic pentru prelucrarea acestor date este Art. 6 (1) (1) (a) din RGPD, pe baza consimțământului dumneavoastră.
  (2)De asemenea, stocăm adresele IP pe care le utilizați (ca parte care se înregistrează și parte care confirmă), precum și ora de înregistrare, confirmare și trimitere a email-ului de opt-in și textele de înregistrare și confirmare ca parte a declarației dumneavoastră de consimțământ. Scopul este acela de a vă documenta înregistrarea și a investiga o eventuală utilizare neautorizată a datelor dumneavoastră cu caracter personal. Pentru trimiterea buletinului nostru informativ, utilizăm serviciile unui contractor terț pentru prelucrarea datelor, căruia îi transmitem datele dumneavoastră în acest scop. Temeiul juridic pentru stocarea acestor date de înregistrare asociate procedurii double opt-in este Art. 6 (1) (1) (c) din RGPD.Vă puteți dezabona în orice moment de la buletinul nostru informativ prin simpla retragere a consimțământului de a vi-l trimite. Retragerea consimțământului este gratuită. Un link în acest sens este inclus în fiecare e-mail. Pentru retragerea consimțământului, faceți clic pe link-ul din fiecare e-mail cu buletinul informativ, trimiteți-ne un e-mail la adresa info-ro@claas.com în care menționați că nu mai doriți să primiți buletinul informativ sau trimiteți un mesaj la datele de contact de mai sus.  Retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea operațiunilor de prelucrare a datelor efectuate în baza consimțământului dumneavoastră înainte de retragere.
 2. Analiza utilizării de către dumneavoastră a buletinului informativ.Buletinul nostru informativ utilizează „bug-uri web”. Acestea ne permit să efectuăm analize statistice legate de succesul sau eșecul campaniilor noastre de marketing online. În acest scop, email-urile trimise conțin „beacon-uri web” sau „tracking pixels”, care sunt fișiere imagini cu un singur pixel stocate în buletinul nostru informativ. Pentru aceste analize statistice, asociem datele descrise în Secțiunea 3 și beacon-urile web cu adresa dumneavoastră de e-mail și un ID individual. Datele astfel obținute sunt utilizate pentru a crea un profil de utilizator, cu scopul de a personaliza buletinul nostru informativ în funcție de interesele dumneavoastră. Facem acest lucru înregistrând link-urile accesate când citiți buletinul informativ, ca o indicație a intereselor dumneavoastră. Cu ajutorul beacon-ului web încorporat, CLAAS poate detecta dacă și când ați deschis un e-mail și ce link-uri ați accesat în e-mail.
  Stocăm și analizăm datele cu caracter personal colectate prin beacon-urile web din buletinele informative pentru a optimiza procesul de trimitere a buletinului informativ și a personaliza conținutul viitoarelor buletine informative în funcție de interesele dumneavoastră. Aceste date cu caracter personal nu sunt transmise niciunui terț. Dacă vă opuneți unei astfel de analize a utilizării materialului, nu vă vom (mai) putea trimite buletinul nostru informativ gratuit.
  Informațiile vor fi stocate pe durata abonării dumneavoastră la buletinul informativ. După dezabonare, datele dumneavoastră vor fi blocate și apoi șterse automat după 30 de zile. Alternativ, datele vor fi stocate după expirarea perioadei amintite într-o formă anonimizată, pur statistică. Informațiile nu vor mai putea fi atribuite dumneavoastră.
 

4. În ce scop și care este temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu caracter personal?

 1. Trimiterea buletinului informativ. Datele descrise în Secțiunea 3. a (1) și 3. b de mai sus vor fi stocate pentru a vă trimite buletinul informativ în baza consimțământului dumneavoastră, pentru a îmbunătăți conținutul buletinului informativ și a vă furniza informații în funcție de interesele dumneavoastră, precum și pentru a monitoriza succesul campaniilor noastre de marketing. Temeiul juridic pentru prelucrarea acestor date este consimțământul dumneavoastră (Art. 6 (1) (1) (a) din RGPD coroborat cu Art. 7 din RGPD).
 2. Documentarea consimțământului dumneavoastră pentru a ne îndeplini obligația de raportare conform Art. 7 din RGPD coroborat cu Art. 5 (2) din RGPD. Datele cu caracter personal specificate în Secțiunea 3. a (2) de mai sus vor fi utilizate pentru a vă trimite buletinul informativ și a vă documenta consimțământul în cadrul procesului de opt-in. Temeiul juridic pentru prelucrarea acestor date de înregistrare pentru procedura double opt-in este Art. 6 (1) (1) (c) din RGPD.
 3. Scopuri de marketing, sondaje privind satisfacția clienților, studii de piață și de opinie. Datele dumneavoastră vor fi utilizate pentru comunicările de marketing și pentru studiile de piață și de opinie („marketing”) referitoare la produsele și serviciile oferite de CLAAS în sectorul utilajelor agricole și la produsele și serviciile comercializate sub marca CLAAS, precum și la utilajele agricole ale producătorilor terți distribuite de CLAAS sau companiile din grupul CLAAS (detalii despre produse și servicii sunt disponibile pe www.claas.com).Dacă v-ați exprimat consimțământul cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră în scopuri de marketing, vă vom utiliza datele și pentru a vă contacta în scris, telefonic sau prin e-mail cu privire la acțiunile noastre de marketing. Temeiul juridic pentru prelucrarea acestor date este consimțământul dumneavoastră (Art. 6 (1) (1) (a) din RGPD). Dacă v-ați exprimat consimțământul cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, vă puteți retrage în orice moment consimțământul informându-ne în acest sens utilizând datele de contact menționate la Secțiunile 1, 2 de mai sus. Retragerea consimțământului este valabilă din momentul respectiv și nu va afecta operațiunile de prelucrare efectuate până în acel moment.
  În cazuri individuale și numai după o examinare atentă, vă vom contacta în scopuri de marketing (de exemplu, comunicări de marketing despre produse și servicii, invitații la evenimente, studii de piață și de opinie) chiar și fără consimțământul dumneavoastră, în scris, telefonic sau prin e-mail (utilizând datele de contact pe care le-ați furnizat în acest scop în baza relației comerciale cu noi), cu condiția respectării prevederilor legii privind protecția datelor și dacă nu v-ați opus prelucrării datelor dumneavoastră în scopuri de marketing prin exercitarea dreptului de a vă opune prelucrării datelor conform Art. 21 din RGPD (vezi și Secțiunea 7. b din prezenta declarație privind protecția datelor). Temeiul juridic pentru prelucrarea acestor date este Art. 6 (1) (1) (f) din RGPD, în baza intereselor noastre legitime de marketing direct. Aveți dreptul de a vă opune în orice moment prelucrării datelor dumneavoastră în scopuri de marketing direct. Acest lucru se aplică, de asemenea, creării unui profil în legătură cu acțiunile de marketing direct. În cazul în care depuneți o plângere, nu vom mai prelucra datele dumneavoastră în aceste scopuri. Vă puteți opune în orice moment prin trimiterea unei notificări utilizând datele de contact menționate în Secțiunile 1 și 2 de mai sus.
 4. Transferul datelor cu caracter personal în scopuri de marketing către companiile din cadrul grupului și partenerii de vânzări. Dacă v-ați exprimat consimțământul, vă vom transfera, de asemenea, datele cu caracter personal companiilor din grupul CLAAS și partenerilor de vânzări din declarația de consimțământ. În baza consimțământului dumneavoastră, aceștia pot, dacă este cazul, să vă contacteze în scopuri de marketing și să vă transmită informații referitoare la produsele și serviciile comercializate de CLAAS în sectorul utilajelor agricole și la produsele și serviciile comercializate sub marca CLAAS, precum și la utilajele agricole ale producătorilor terți distribuite de CLAAS sau companiile din grupul CLAAS (detalii despre produse și servicii sunt disponibile pe www.claas.com). temeiul juridic este Art. 6 (1) (1) (a) din RGPD.
 

5. Care sunt drepturile mele?

Aveți:
 1. Dreptul de acces. Conform Art. 15 din RGPD, aveți dreptul de a accesa datele stocate care vă privesc.
 2. Dreptul de rectificare a datelor cu caracter personal. Dacă au fost prelucrate date cu caracter personal inexacte, aveți dreptul de rectificare a acestor date conform Art. 16 din RGPD.
 3. Dreptul la ștergerea datelor. Sub rezerva prevederilor legale relevante, ne puteți solicita ștergerea datelor cu caracter personal care vă privesc conform Art. 17 din RGPD în cazul în care se aplică unul dintre următoarele motive: (i) datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; (ii) v-ați retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrarea datelor dumneavoastră; (iii) vă opuneți prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal și nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce privește prelucrarea sau vă opuneți prelucrării în scopuri de marketing direct; (iv) datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; (v) datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale care revine operatorului în temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidența căruia se află operatorul; sau (vi) datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale menționate la Art. 8 (1) din RGPD. 
 4. Dreptul la restricționarea prelucrării. Puteți solicita restricționarea prelucrării datelor dumneavoastră în cazul în care (i) contestați exactitatea datelor, pentru o perioadă care ne permite să verificăm exactitatea datelor; (ii) prelucrarea este ilegală, iar dumneavoastră vă opuneți ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor; (iii) nu mai avem nevoie de datele dumneavoastră, dar le solicitați pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau (iv) v-ați opus prelucrării pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile noastre legitime prevalează asupra intereselor dumneavoastră.
 1. Dreptul de a vă opune prelucrării.
Conform Art. 21 (1) din RGPD, aveți dreptul de a vă opune, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, prelucrării datelor cu caracter personal care vă privesc pe care noi le prelucrăm în baza interesul legitim conform Art. 6 (1) (1) (f) din RGPD. Dacă formulați o obiecție, nu vă vom mai prelucra datele cu caracter personal, cu excepția cazului în care demonstrăm că avem motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților dumneavoastră sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță. Conform Art. 21 (2) din RGPD, aveți de asemenea dreptul de a vă opune în orice moment, gratuit, creării de profiluri sau marketingului direct în baza intereselor noastre legitime conform Art. 6 (1) (f) din RGPD. Dacă formulați o obiecție, nu vă vom mai prelucra datele cu caracter personal în scopuri de marketing direct sau în scopul creării de profiluri.
 
 1. Dreptul la portabilitatea datelor. Conform Art. 20 din RGPD, aveți de asemenea dreptul de a primi datele cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, în cazul în care prelucrarea datelor (i) se bazează pe consimțământ sau pe un contract, și (ii) este efectuată prin mijloace automate.Dacă vă exercitați aceste drepturi, vom verifica dacă sunt îndeplinite condițiile legale în acest scop. Aceasta va include prelucrarea datelor cu caracter personal necesare pentru identificarea dumneavoastră.
  În plus, aveți dreptul de a depune o plângere în fața autorității de supraveghere competente cu privire la prelucrarea de către noi a datelor dumneavoastră cu caracter personal.
 2. Îmi pot retrage consimțământul?
Dacă v-ați exprimat consimțământul privind prelucrarea datelor cu caracter personal care vă privesc, consimțământul respectiv reprezintă temeiul juridic pentru prelucrarea datelor. De exemplu, dacă ați fost de acord să vă trimitem buletinul nostru informativ personalizat. Aveți dreptul să vă retrageți consimțământul în orice moment, gratuit, prin simpla notificare a noastră în acest sens. Pentru aceasta, puteți utiliza link-ul furnizat în fiecare e-mail. Ne puteți informa în legătură cu retragerea consimțământului făcând clic pe link-ul furnizat în orice e-mail cu buletinul informativ, printr-un e-mail trimis la adresa info-ro@claas.com sau trimițând un mesaj utilizând datele de contact de mai sus. Retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea operațiunilor de prelucrare efectuate înainte de această retragere.


 

7. Cine va avea acces la datele mele?

În cadrul CLAAS, accesul la datele dumneavoastră va fi limitat la persoanele care au nevoie de acestea în scopurile menționate mai sus.
Dacă v-ați exprimat consimțământul privind prelucrarea datelor dumneavoastră în scopuri de marketing, vă vom transfera datele companiilor din grupul CLAAS specificate în declarația de consimțământ.
Dacă ați fost de acord să vă trimitem buletinul informativ și să vă analizăm comportamentul cu privire la utilizarea buletinului informativ (vezi Secțiunea 3. b de mai sus), vă vom transfera datele terților specificați în declarația de consimțământ.
Vom transfera datele unor terți (de exemplu, furnizori de servicii de marketing, furnizori de instrumente de analiză, furnizori de servicii de monitorizare web pentru trimiterea buletinului informativ) în legătură cu trimiterea buletinului informativ, inclusiv analizarea comportamentul dumneavoastră cu privire la utilizarea buletinului informativ. Obligația de respectare a instrucțiunilor noastre, securitatea datelor dumneavoastră și gestionarea acestora vor fi stabilite prin contracte de prelucrare a datelor.
În afară de cele menționate mai sus, nu vom transfera datele dumneavoastră unor terți decât dacă v-ați exprimat consimțământul pentru un astfel de transfer sau suntem îndreptățiți sau obligați să transferăm datele în baza prevederilor legale și/sau a ordinelor emise de autoritățile administrative sau de instanțele de judecată. Dacă suntem obligați să facem acest lucru prin lege sau printr-o decizie a unei autorități competente, vă vom transfera datele către terți dacă și în măsura în care acest lucru este necesar pentru urmărirea penală sau prevenirea pericolelor de către poliția federală germană, pentru îndeplinirea sarcinilor legale ale agențiilor federale și locale germane, pentru respectarea Constituției, pentru Serviciul German de Informații sau Serviciul german de Contrainformații Militare sau Biroul Federal al Poliției Criminalistice Germane în contextul sarcinilor sale de combatere a pericolelor terorismului internațional sau respectarea drepturilor de proprietate intelectuală.


8. Datele mele vor fi transferate în afara UE sau SEE (transfer către țări terțe)?

Pentru operațiunile de prelucrare a datelor, CLAAS colaborează cu un furnizor de servicii de marketing (salesforce.com Germany GmbH, Erika-Mann-Str. 31, 80636 München) („Salesforce”), care furnizează servicii pentru crearea buletinului informativ la care v-ați abonat, inclusiv analiza comportamentului de utilizator, și compilarea de analize și statistici. Printr-un contract de prelucrare a datelor, ne-am asigurat că Salesforce va prelucra datele numai în numele nostru și în conformitate cu instrucțiunile noastre și că datele dumneavoastră sunt suficient protejate prin măsuri tehnice și organizatorice. Deoarece Salesforce poate stoca datele pe care le prelucrează pentru noi pe servere din afara UE sau a Spațiului Economic European (SEE), datele dumneavoastră pot fi, în unele cazuri, transferate către țări din afara UE sau SEE. În acest caz, ne vom asigura că datele dumneavoastră sunt transferate către țări din afara UE sau SEE numai dacă sunt luate măsurile necesare pentru ca operațiunea de prelucrare a datelor să fie efectuată cu un nivel de protecție în conformitate cu legislația europeană în vigoare privind protecția datelor. Nivelul de protecție a datelor din anumite țări a fost deja recunoscut de UE ca fiind corespunzător nivelului european de protecție. În acest caz, transferurile de date către aceste țări pot fi efectuate fără aprobare administrativă specifică. De asemenea, ne asigurăm, prin acorduri cu Salesforce în baza condițiilor contractuale tip ale UE sau a altor condiții de autorizare (de exemplu, certificare conform Scutului de Confidențialitate UE-SUA), în conformitate cu prevederile Art. 44 și următoarele din RGPD, că nivelul de protecție a datelor dumneavoastră în cazul transferului într-o țară terță va corespunde nivelului european de protecție a datelor.


9. Cât timp vor fi stocate datele mele?

În cazul datelor colectate în legătură cu abonarea sau dezabonarea de la buletinul informativ, vom stoca informațiile pe perioada de valabilitate a abonării. Vom stoca rezultatele prelucrării datelor efectuate în baza consimțământului dumneavoastră pentru o perioadă nedeterminată, cu excepția cazului în care vă retrageți consimțământul. Această retragere nu va afecta legalitatea operațiunilor de prelucrare efectuate în baza consimțământului dumneavoastră înainte de retragerea acestuia.
Informațiile despre comportamentul dumneavoastră de utilizare vor fi stocate pe perioada abonării. După dezabonare, datele dumneavoastră vor fi stocate într-o formă anonimizată, pur statistică. Informațiile nu vor mai putea fi atribuite dumneavoastră.
Orice altă prelucrare a datelor dumneavoastră va fi efectuată numai dacă informațiile sunt necesare în scopuri prevăzute de lege sau dacă avem dreptul legal de a face acest lucru. În acest caz, prelucrarea va fi restricționată, adică va fi limitată la nivelul minim necesar în acest scop, și blocată pentru alte scopuri. Perioadele relevante sunt, în general, de până la 10 ani.


10. Au loc procese decizionale automatizate și operațiuni de creare de profiluri?

Nu au loc procese decizionale automatizate sau operațiuni de creare de profiluri.


11. Prezenta declarație privind protecția datelor poate fi modificată?

Pentru actualizarea prezentei declarații privind protecția datelor, ne rezervăm dreptul de a modifica documentul dacă și în măsura în care acest lucru este necesar. Veți fi informat, desigur, cu privire la astfel de modificări printr-un e-mail trimis la adresa de e-mail pe care ați furnizat-o și cu un mesaj automat afișat atunci când accesați pentru prima dată pagina de internet după modificarea prezentei declarații. Orice modificări privind prelucrarea datelor în baza consimțământului dumneavoastră sau a unor contracte pot fi efectuate numai cu aprobarea dumneavoastră. Vă recomandăm să consultați periodic conținutul declarației privind protecția datelor.